Retirement 2.0

Lance Armstrong zet er per direct een punt achter – en deze keer definitief. De ‘Tour Down Under’ eerder dit jaar was dus zijn laatste internationale koers, ondanks dat er was aangekondigd dat hij in de VS nog aan de start zou gaan verschijnen.

Armstrong zegt dat hij ‘moe is’ en vooral moe van het altijd maar weer moeten trainen (24/7/365) om te kunnen presteren. Dat hij constant achtervolgd wordt, is inmiddels ook een ondraagbare last geworden. Hij doelt dan voornamelijk op de bij nacht en ontij aan de deur kloppende controleurs, maar de eeuwige ‘discussie’ over zijn al dan niet dopingvrij behaalde 7 (!) overwinningen in de Tour de France, komt hem ook al een poosje de strot uit.

En mij ook trouwens – of je nou wel of niet gelooft dat je een dergelijke prestatie ‘clean’ kan verwezenlijken, als er geen bewijzen van dopinggebruik te vinden zijn, leg je er dan een keer bij neer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Contador, die gewoon betrapt is: minieme hoeveelheid of niet, hij test positief. Armstrong is nooit positief getest, maar wordt door wel betrapte collega’s beschuldigd.

En over Contador: de kans dat je besmet raakt door vervuild vlees, is getalsmatig trouwens net zo klein als de omvang van de aangetroffen hoeveelheid. Misschien is El Pistolero niet zo dom als Riccò die zijn bloed niet goed bewaarde, maar wellicht was hij ook niet voorzichtig genoeg bij het recyclen.

De discussie omtrent Lance zal voorlopig wel niet stoppen, maar die rond Contador zeker ook niet – persoonlijk is ‘The Boss’ voor mij een veel groter voorbeeld dan Contador ooit zal worden, maar dat is dan voornamelijk vanwege de link met LiveStrong.

En als het uiteindelijk toch uitkomt dat “the boss” ook een gebruiker was, verklaar ik op voorhand dat ik dát hoe dan ook niet als onrechtmatig zal beschouwen – zijn 7 (?) toerzeges wel…