Tour de France 2017

Tour de France LogoIn september zullen Paula en ikzelf wederom naar Frankrijk trekken voor ‘mijn’ Tour de France 2017.

In tegenstelling tot de Tour van 2014, zullen we deze keer in één plaats verblijven, in plaats van vier keer te verkassen.

Ons ‘basiskamp’ zal in Briançon worden opgeslagen. Dat is, net als Bourg-Saint-Maurice en Jausiers in 2014, strategisch gelegen aan de voet van een aantal bekende bergpassen…

Briançon, uitvalsbasis van de Tour de France 2017 – panorama foto gemaakt door Giuseppe Marzulli

Briançon, uitvalsbasis van de Tour de France 2017 – panorama foto gemaakt door Giuseppe Marzulli

Ten oosten van Briançon kun je over Montgenèvre naar Sestriere klimmen en eventueel verder naar de Colle delle Finestre. Die laatste kun je ook via Montgenèvere, maar dan afbuigen richting Oulx en Sousa, vanaf de andere – deels onverharde – kant beklimmen.

Naar het westen kun je de Lautaret en Galibier op, waar bij de afdaling van de Lautaret richting Bourg-d’Oisans je naar de klim van Les Deux Alpes, of de Sarenne – de andere kant van Alpe d’Huez – brengt.

Ten zuiden van Briançon kun je je uitleven op de Izoard, eventueel verlengd met de Agnel tot aan de Itaiaanse grens, of de Vars, richting Barcelonnette (en de Galibier).

De Col du Granon en de Echelle – de verbinding met Bardonecchia – lopen vanuit Briançon naar het noorden…

Kortom, genoeg te genieten 🙂

Ik ben van plan om de Gran Fondo Sestriere te fietsen – die maakte vorig jaar deel uit van de ‘Marmotte cyclus’. Als ik van gekkigheid echt niet meer weet wat ik moet doen, fiets ik misschien de ‘klassieke’ Marmotte ook nog.

Uiteindelijk is Bourg-d’Oisans maar een uurtje of anderhalf van Briançon. Met de auto, dat wel…