Tour de France 2017

Tour de France LogoIn september 2017 trokken Paula en ikzelf wederom naar Frankrijk voor mijn ‘Tour de France 2017’.

In tegenstelling tot de Tour van 2014, verbleven we deze keer maar in één plaats, in plaats van drie keer te verkassen.

Ons ‘basiskamp’ werd in Briançon opgeslagen. Dat is, net als Bourg-Saint-Maurice en Jausiers in 2014, strategisch gelegen aan de voet van een aantal bekende bergpassen…

Briançon, uitvalsbasis van de Tour de France 2017 – panorama foto gemaakt door Giuseppe Marzulli
Briançon, uitvalsbasis van de Tour de France 2017 – panorama foto gemaakt door Giuseppe Marzulli

Ten oosten van Briançon kun je over Montgenèvre naar Sestriere klimmen en verder naar de Colle delle Finestre. Die laatste kun je ook vanuit Sousa – via Montgenèvere, maar dan afdalen richting Oulx en Sousa – vanaf de andere, deels onverharde, kant beklimmen.

Naar het westen kun je de Lautaret en Galibier op, waar de afdaling van de Lautaret richting Bourg-d’Oisans je naar de klim van Les Deux Alpes, of de Sarenne – de andere kant van Alpe d’Huez – brengt.

Ten zuiden van Briançon kun je je uitleven op de Izoard, eventueel verlengd met de Agnel tot aan de Italiaanse grens, of de Vars, richting Barcelonnette en de Bonette.

De Col du Granon en de Echelle – de verbinding met Bardonecchia – lopen vanuit Briançon naar het noorden. Wat verder weg ligt Modane, van waaruit de Iseran te beklimmen is…

Kortom, genoeg te genieten 🙂

Ik was van plan om de Gran Fondo Sestriere te fietsen – die maakte één keer deel uit van de ‘Marmotte cyclus’. Als ik van gekkigheid echt niet meer zou weten wat ik moest doen, zou ik misschien de ‘klassieke’ Marmotte Alpes ook nog fietsen.

Gewoon vanuit Bourg d’Oisans – uiteindelijk is dat maar dik een uur rijden vanuit Briançon. Met de auto, dat wel…

De voorbereidingen en verslagen m.b.t. deze Tour kun je verder volgen op de site van de rebel.