Site pictogram Robert Rijnders

Sella Ronda

Logo Sella Ronda Bike DayTwee keer per jaar is er rondom het Sella massief de “Sella Ronda Bike Day” (link) en C. was er ook bij tijdens de Giro van 2011 – verslag hier

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de wegen gedurende de dag het domein van duizenden fietsers – dat wil zeggen, tussen half negen en half vijf is het afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Het Sella Rondje is ongeveer 55 kilometer lang – afwisselend wordt er met de klok mee, of tegen de klok in gereden.

Hoewel de route maar liefst 4 passen bevat, valt het qua klimwerk nogal mee. Afhankelijk van de rijrichting en je vertrekpunt, rijd je van de Gardena of de Sella alleen de laatste 5 kilometer, en ook de Pordoi is alleen “volledig” als je met de klok mee rijdt.

De vier passen:

Voor de volledigheid, de links naar de volledige beklimmingen van de Gardena – 31 kilometer! – vanuit Ponte di Gardena (CBB) en de Sella vanuit Canazei (CBB). Vanuit Canzei kun je ook de Pordoi helemaal beklimmen – de eerste 5,5 kilometer loopt die gelijk op met de Sella (CBB).

Het Sella rondje – en dus dezelfde passen – maken overigens ook deel uit van de ‘Maratona dles Dolomites‘, die uiteraard wel een stuk zwaarder is met o.m. nog de Giau en de Valparola.

Mobiele versie afsluiten